2024.03.06

Új belső oktatóvideó-sorozat indul a járművezetőknek

Az Arrivánál minden nap azon dolgozunk, hogy utasainkat biztonságosan eljuttassuk a céljukhoz és összekössük őket a számukra fontos dolgokkal: a barátaikkal, a családjukkal, a munkahelyükkel, az iskolákkal és a várossal. A budapesti közlekedés naponta támaszt kihívásokat nem csak autóbusz-vezető kollégáink részére, hanem a közlekedés bármely résztvevője számára. Balesetek, nem várt helyzetek, forgalmi szituációk akadályozzák a gördülékeny haladást. 

 

Hogyan lehet mégis a legbiztonságosabban vezetni?

 

A válasz egyszerű: akár úgy is, ha együtt elemezzük a kritikus helyzeteket és tanulunk belőlük, hogy ha mi magunk kerülünk ilyen helyzetekbe, már felkészültek lehessünk.

 

Ennek a törekvésnek a jegyében az Arriva forgalombiztonsági igazgatója, Márkus Péter a korábbi oktatási anyagai alapján új videósorozatot indított a kollégák részére, amiben havonta bemutat 4-5 olyan forgalmi szituációt, amiből minden járművezetőnk okulhat. A videókban meghívott szakértők, forgalombiztonsági szakemberek, közlekedési jogászok, belső trénerek, rendőrök segítenek abban, hogy az Arriva buszvezetői még több tudást szerezhessenek a biztonságos vezetés érdekében.

 

Az első részben meghívott szakértőként Bánfi Ilona szervezetfejlesztési és képzési vezető segítségével elemezték az utaskonfliktusokkal járó helyzeteket és azt, hogy ezeket hogyan lehet elkerülni vagy megoldani.

 

Noha a videósorozat alapvetően belső oktatási anyagként funkcionál, jelentősége bőven túlmutat ezen, hiszen mindannyiunkra hatással lehet, akik a fővárosi utakon részt veszünk a közlekedésben.

 

Mindenkinek biztonságos és eseménymentes közlekedést kívánunk!

 

(A werkfotón Márkus Péter ellenőrzi az új videósorozat első epizódját.)