2023.06.05

Környezetvédelmi világnap

Ma van a környezetvédelmi világnap! 1972 óta minden év június 5-én tartjuk ezt a napot, aminek a célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegítse az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjessze a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

Ehhez kapcsolódó fő konkrét célkitűzések:

 

Az Arrivánál kiemelt fókuszban van a fenntarthatóság és a környezetvédelem, hiszen nem csak egyre modernebb, takarékosabb, kevesebb károsanyag-kibocsátású flottát szerzünk be, hanem kiemelten kezeljük a zéró emissziós járműveket is. Ennek érdekében számos elektromos és alternatív hajtású járművet teszteltünk már eddig is, és várhatóan a közeljövőben is, hogy minél több üzemeltetési tapasztalatunk legyen.

 

A fenntarthatóság jegyében egy további nagyszabású projektet is elkezdtünk európai testvérvállalatainkkal: az Európai Uniós társfinanszírozású LIFEH2OBUS keretében gyökeresen megújítjuk a buszmosó technológiánkat, három alternatív megoldást kipróbálva. A legjobb megoldást végül be is vezetjük és elérhetővé tesszük a technológiai leírást a közösségi közlekedési szektorban működő vállalatok részére. Ezáltal nagyságrendileg – mintegy 80%-kal – csökkenthető a buszok mosásához felhasznált értékes víz mennyisége.

 

Részletek: https://arrivabus.hu/life