photo

Cégtörténet

Magyarországon az 1989-es átalakulási folyamatot követően Székesfehérvár a Közép-Dunántúl ipari központjává, s ezáltal a külföldi beruházások egyik fő célpontjává vált. Ennek során a térségbe települt multinacionális társaságok dinamikus munkahely-teremtése tette szükségessé a nagyszámú munkaerő szállítását.

 

A céget VT-Transman Kft. néven 1998-ban a legnagyobb hazai magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, a Videoton Holding Zrt. alapította. A 2013-ben bekövetkezett névváltoztatás után a cég a VT-ARRIVA Kft. nevet viselte. Az évek során a tulajdonosi szerkezetben jelentős változások történtek, amelyek nagyban hozzájárultak a stabilitás és megbízhatóság növekedéséhez.

 

2008-ban a tulajdonosi körbe belépett a világszerte közösségi közlekedési szolgáltatásokat üzemeltető Arriva. 2010-ben az Arriva közvetlenül a német államvasúthoz, a Deutsche Bahn (DB) csoporthoz került, így a Videoton Holding mellett egy olyan hazai és nemzetközi tőkeerős tulajdonosi háttér állt az ArrivaBus mögött, amely biztosította a cég hosszú távú, sikeres működését.

 

2020 év végén az Arriva meghatározó, 99%-os tulajdonrészt szerzett az akkori VT-ARRIVA Kft.-ben. Ezzel egyidejűleg változott a cég neve VT-ARRIVA Kft.-ről ArrivaBus Kft.-re.