2024.10.14.

Elegem lett a kiszámíthatatlanságból

Mielőtt buszvezető lett belőlem, egy maszek cégnél fuvaroztam. Azonban egy idő után nem akartak kifizetni. Mivel ott laktam Pesten a Kelenföldi buszgarázs közelében, bementem és megkérdeztem, van-e felvétel. Így lett belőlem buszsofőr 2005-ben.

 

Később ismét hagytam magamat rábeszélni a fuvarozásra. Kihívtak Németországba, hogy ott ennyit, meg annyit lehet keresni. Hát valójában nem. Mert ha nem tudsz folyékonyan németül, akkor megkapod a minimálbért, amiből már eleve lejött a szállás ára, szóval közel sem kaptam annyit, amennyit ígértek. Végül egy év után hazajöttem, mert anyukám betegeskedett. Elmentem egy maszek céghez trélerezni, gépeket szállítani. Az első időszakban minden jó volt, aztán ott is elkezdtek egyre kevesebbet fizetni.

 

Ez volt az a pont, amikor elegem lett ezekből a maszek cégekből, a kiszámíthatatlanságból és eldöntöttem, hogy visszamegyek buszozni. Akkor olvastam az Arriva hirdetését és elmentem jelentkezni.  

 

Azért ajánlanám ezt a munkát, mert itt nincs olyan, hogy vagy megkapod a fizetésedet vagy nem. Mert ha tisztességesen ledolgozod a beosztásodat, rendesen megcsinálod a munkádat, nem töröd össze a buszt, odafigyelsz és nincs veled probléma, akkor a fizetésed is rendesen meg fog érkezni.  

 

Szeretem a buszvezetést és úgy viszonyulok a munkához és az utasokhoz is, hogy ne legyen gond. Nem vagyok az a mogorva típus és kedves vagyok az utasokkal, nem szoktam vitatkozni velük, amit ők is értékelnek.

 

Ennek köszönhetőek az ilyen és ehhez hasonló utasdicséretek (a szerk.):

 

Kedves Arriva! Pénteken utaztam a 154-es járaton a Budaparttól az SGY-815 rendszámú járművön. A sofőrrel utaztam már máskor is dél Budán, és véleményem szerint ő képviseli a lejobb szolgáltatás példáját. Figyelmes a nehezebben mozgó idősebb utasokkal, türelmes a telefonjukat bambuló fiatalokkal, tapasztaltan navigálja a közúti forgalmat, és kényelmesen, biztonságosan juttat mindannyiunkat célunkhoz. Kérem köszönjék meg Önök is a sofőrnek a munkáját. Üdv, András

 

Krausz Imre

19 éve autóbusz-vezető